Hejsan hoppsan

Regn, regn, regn och åter regn…… Känns hyfsat vemodigt och trist med en sån här höst men vad göra, bita ihop och tro på bättre tider är nog enda alternativet.

Imorse hade vi återigen ett litet projektmöte på Övikenergi och vi som deltog var Ingegerd Strandberg och Erik Styf från ÖE samt undertecknad, Bengt Vigstål och Ingmar Östman. Det blev lite runtomkringsurr om läget i allmänhet och turligt nog upptäcktes att Bengts och Mårtens ladugård fallit mellan stolarna i projekteringen så idag blev den införd på kartan. Dessutom fick vi veta att det inte är helt lätt att ha med Trafikverket att göra och ledningsärenden hänger i luften och sätter stopp fläckvis, dock ser det i dagsläget ut som följer nedan.

Etapp 1 – Grävning fortsätter med två gäng. Jagas ett tredje gäng för att forcera lite mer

Etapp 3 – Arbetshandlingar håller på att tas fram. Jagar grävresurser för att komma igång slutet av oktober

Etapp 4 – Svar på kompletteringen av ledningsärendet dröjer. Ca 1km utfört. Grävare flyttat till Etapp 6 så länge

Etapp 6 – Grävning påbörjad

Etapp 7 – Arbetshandlingar håller på att tas fram. Jagar grävresurser för att komma igång slutet av oktober

Etapp 8 – Arbetshandlingar håller på att tas fram. Jagar grävresurser för att komma igång i november

Sen kom det upp lite diskussioner om hur ni medlemmar kan kika på hemsidan och funder över vad ni vill ha för tjänster och därför kommer här en “länk” där ni kan skriva in er hemadress och komma vidare i fiberportalen. Klicka på “Beställ tjänster” så ser ni utbud och priser.
http://fibernat.ovikenergi.se/

Dessutom kom det på tal om er som ska gräva och ansluta själva inom påbörjade etapper, Ingmar och Bengt har broschyrer om detta och jag kommer försöka posta en länk eller en PDF så snart jag får den från ÖE.

Vid “pennan” åter igen

Anders Westman i Ödsbyn