Hejsan hoppsan

I Ödsbyn kämpar familjen Westman mot feber, ögonfluss och allmän influensa men det ger också lite tid att mellan varven dyka i projektet och försöka få några svar på lite funderingar jag själv har och såna som presenterats mig utifrån byarna.

-En sak vi funderar på och lyft förr är ju detta med utsättning av avlämningspunkter till de som ämnar gräva själva, tog och ringde projektör Magnus på VTG och fick veta att det ligger på ÖE:s bord och borde finnas info att förmedla ut till er alla. Om så är fallet, iom jag inte lyckats få detta bekräftat idag, tycker jag nog att det släpar en HEL DEL då etapp 1 är i princip klar och etapp 3 är i full gång att knytas ihop. Min åsikt men jag betvivlar jag är ensam om den 😉

-En annan sak som lyfts fram är huruvida det kommer blåsas fiber i det som grävts och det fick jag svar på av Pia som är projektledare för detta. Det fattas info från ÖE om befintligt nät, var det ska kopplas på och givetvis att nätet ska vara helt klart med dosor och kopplad kanalisation hela vägen fram för aktuell etapp. I dagsläget är en väggdosorna en osäker variabel då dessa än inte förmedlats ut till berörda parter.

-Vips kom sista funderingen upp, utskicket med information och väggdosornas förmedling till fastighetsägarna. Där har jag heller inte fått nån form av replik att så vi är fortfarande lika (lyckligt) ovetande.

Nu till nåt annat, om kanalisationen inte grävs som det är sagt så måste jag eller aktuellt byombud få reda på detta så vi får en chans att ringa till “grävchefen” och påpeka misstagen.

Å tjipp tjopp va inlägget slut, imorrn är det fredag och nya bekymmer att rodda med

// Anders Westman i Ödsbyn