Sommar sommar sommaaaaar, i maj smiley

Årsmötet gick säkert bra, jag kunde inte delta iom att vi har tvåan på jäsning och frun blev inlagt med för högt blodtryck så jag var ensam med Annypanny dryga tre år som brukar nattas vid halv7. Tvåan är tillsammans med bråda tider på både jobb- och hemmafronten anledningen till att jag inte lagt detta med skrivandet så superhögt i prio, ber om ursäkt för detta men orken räckte inte till.

Jag hade hoppats kunna ge nån form av matnyttig info men det enda jag egentligen vet är att det schaktas mellan Grundtjärn och Myckelgensjö och mellan Myckelgensjö och Sunnersta, samt att det städas och slutförs Vattenfallsgrävning i Ödsbyn samt att Västergensjö är nästa på tur. Imorgon onsdag är det dock projektgruppsmöte igen så jag hoppas att jag och Ingmars stand in Frida får lite mer kött på benen och att jag har nåt mer att delge er.

Nedan kommer lite vi pratade om strax innan årsmötet, kopierat ur protokollet.

“Det tillkommer några små delar för ÖEAB som inte samförläggs med Vattenfall i Västergensjö. Sträckan Skalmsjö-Myckelgensjö, etapp 5, har inget startdatum ännu. Det är även några smådelar kvar i Sörflärke.

Fiberarbeten på etapp 1-4 kan påbörjas när allt sitter ihop. Förmodad start i början av juni.

Det är många frågor om tomtgrävningar. De vill veta om markägaren kommer att få veta när tomtgrävning börjar och om markägaren blir kontaktad innan.

ÖEAB planerar att entreprenören har kundkontakten ute på fält.

När det är klart med vem som ska utföra tomtschakt, kommer utskick att göras till alla.

Ingmar meddelar att den 1 juni stängs kopparnätet ner i Långsele-Skalmsjö. Om de köper fiber från Övik Energi har Telia ingen uppsägningstid på tillfälligt bredband från dem.

ÖEAB vill att det ska vara skälig grävning på tomt och till hus, samt att markägaren ska upplysa om ledningar o.dyl. på tomten. (Skälig grävning innebär att det är ett relevant avstånd och inte runt hele bönninga samt att det är hyfsad jordmån och inte berghälla)

Akuta lagningar/åtgärder för sättningar i mark kommer att göras. ÖEAB har skickat ut personal för att kolla området. Erik uppmanar att byföreningen ska höra av sig vid problem. Markägaren får så nytt gräs själv, vi har i avtalet att befintliga jordmassor används för återställning.”

Pdf:en här ovan är den preliminära tidsplanen i alla fall

Nu ska Anders ge sig för ikväll så ha de tills näste gång