In i juni med buller, bång å blåsveer bara, hoppas bara inte världen och fiberarbetet stannar upp av chocken nu. Grävningen och fixandet med el och fiberkanalisation i Ödsbyn fortskrider och snart är Västergensjö på G också.

I övrigt blev jag och Frida lovade att få kanalisation, märkband och pluggar att ha som ett litet upplag för egengrävare, vi har dock inte fått nåt än trots det gått en vecka så ja tro vi få ta å rusk om dom lite igen smiley

Vidare lovades det att det skulle gå ut utskick gällande tomtgrävning till berörda fastighetsägare inom första delen av nätet, Bredbyn t.o.m Långsele, i närtid och sen kommer det kontaktas fastighetsägare antingen via telefon eller eventuellt sms.
Det är nu även klart med entreprenör för denna grävning och de kommer tillhandahålla utrustningen som krävs.

Andra delen av nätet är Skalmsjö och uppåt och det blir ett senare projekt, allt detta finns utsatt på ett ungefär i preliminära tidsplanen jag postade i förra inlägget.

Vidare kommer det bli relativt mycket handgrävt så se till att ha märkt ut ledningar o.d i förväg samt sett ut var på huset ni ska gå in med fibern, betänk att det inte är kravsatt att dosan måste sitta exakt där utan det går patcha vidare om man bums vill ha tjänstefördelaren på annan plats.