Hejsan hele hopen

Idag tog jag kontakt med Pia på Eltel som sköter planeringen av fiberblåsningen och vi utbytte info som vi båda har gagn av då hon inte hade en aning om hur det haltar i utdelningen av fasaddosor och tjänstefördelare och skulle ta tag i detta på en gång och jag fick kött på benen om just hur landet ligger och varför.

Om två veckor kommer dom ha ett byggmöte om just allt detta med status ute på fält och hur hon ska ta in manskap att köra då det inte alls gått som planerat i sommar. Stamlinan är i princip färdigblåst till en nod i Sörflärke vilket hon var nöjd med men framförallt i Sörflärke har det varit en massa grävning då det varit stopp på många ställen av olika anledningar. All tryckning är heller inte gjort och såna delar måste hon ha klart för sig innan hon kan köra skarp planering igen. Kundblåsning i etapp 1 och 2 (Bredbyn till Tvärlandsböle) ligger i närtid då hon kommer kunna lägga planeringen mer relevant efter mötet om 2v och enligt Erik på ÖE igår så kommer nätet tändas successivt allt eftersom blåsetapper blir klara.

Av den anledningen säger jag nu till er som ska gräva själva, GRÄV för det ska vara klart när dom kommer och blåser. Kom ihåg att säkerställa att ni har tillräckligt med slang och märkband för annars kommer ni få gräva upp och lägga nytt och glöm för allt i världen inte kabelskyddet på slang ovan jord när ni monterar dosan ute.

Vad gäller utdelning av dosor och tjänstefördelare så påtalade jag och Frida igår att det inte funkat nåt vidare och många har än inte fått materialet som krävs för att slutföra jobbet. Det är fortfarande jag och Frida som har slang, märkband och ändpluggar

Anders Westman, Ödsbyn 0730-348083
Frida Bylund, Myckelgensjö 070-2745486

Fridens liljor //

Anders