Kallt å mörrt

Fjärran e nu sommarens stekande värme å vintern e runt knut´n, många funderar på när ÖE ska re ut fibern å en del t.o.m OM dom ens gör de. Svaret är att det är i full gång då vi (Frida och undertecknad) var på en briefingträff på ÖE igår eftermiddag och fick info om att stamledningen är blåst till Sörflärke och nån enstaka fastighet blev inblåst förra veckan men att igår fick blåsarna i uppdrag att åka till vårt område och reka status i etapp 1 och 2 (från Bredbyn till Tvärlandsböle) i första hand inför blåsning.

Med detta i bakhuvudet måste jag nu mana på er som ännu INTE grävt och monterat väggdosa och tjänstefördelaren att det är i elfte timmen och risken är stor att er anslutning fördröjs till ett uppsamlingsheat.

Idag har jag fått info om att det blåsts in till kunder under dan och nu ikväll kom en ung kille och knackade på för att kolla väggdosan hos oss, lite bryderier vart de iom att det tydligen lagts fel slang över går´n våran.

Osökt kommer jag då in på frågan hur ni som beställt ingrävning och håltagning upplevt detta??
-Hur förlöpte arbetet??
-Synpunkter på kontakttagande och/eller utförande??
-Betyg?? Ris eller ros

Vad gäller inkoppling och igångsättande av anslutningar så kommer det i första hand gå ut ett sms och även ett brev med info om när det är dags så sitt lugnt i båtarna. När det är igångsatt så kan ni i inledningsskedet teckna abonnemang på tjänster eftersom hela nätet kommer tändas successivt och vi inte har för avsikt att ta upp frågan om eventuell kollektiv “upphandling” förrän allt är tänt och klart och vi har någon/några frivilliga att axla manteln för detta då varken jag eller Frida avser lägga mer tid i projektet.

Över och ut, trevlig helg önskar A Westman i Ödsbyn