Här sitter jag nu och har haft ett drygt dygn på mig att smälta gårdagen som var sämsta dan alla kategorier på rejält länge. Jag hann ha en dryg timme av god morgon innan jag kom på jobbet och rundade av med ett fullständigt sammanbrott på lata och totalt ansvarslösa kollegor/medarbetare vid 6.10, sen fortsatte det i en nedåtgående spiral med jobb i ett vansinnigt tempo tills runt 10 då jag faktiskt kommit ikapp så att jag hann ta mig en kopp och faktiskt andas lite utan att känna dåligt samvete att jag var otillräcklig.

Efter den koppen gick det i ett fortsatt högt tempo tills runt 15.15 då jag var tvungen avvika för att delta i projektgruppsmötet på ÖE 15.30, anlände struket halv4 glad i hågen och såg fram emot att få mer kött på benen och få dryfta lite olika frågetecken jag fått mig serverade av föreningsmedlemmar allt eftersom.
Mötet startade lite trevande med Fridas inledande frågor om diverse grävning men strax efter detta blev vi totalt nedslagna i skoskafta med konstaterandet att ENBART etapp 1 och 2 kommer göras färdigt och tändas i år! ! ! ! Detta innebär endast t.o.m Ödsbyn

Alltså VADÅ?!?! Senast för tre veckor sen fick vi fortsatt info att satt tidsplan höll och att vi låg i fas, och detta på en direkt fråga från Frida. Var det gått snett kan jag inte svara på riktigt men nånstans har iaf ansvariga för projektet insett att det inte var riktigt så enkelt att ha många slevar i grytan och att det är en hel del “loose ends” som stjäl enormt mycket tid + att samförläggningen med Vattenfalls elnät som på pappret var otroligt rationellt nu i efterhand är ett rejält senadrag. Detta då det är omfattande att mäta in deras förläggning och vi (läs ÖE) inte kan få ut var vår slang ligger riktigt plus att deras avlämning av vår slang i många fall är under jord utan uppmärkning vilket även det medför stor tidsåtgång att klarlägga.

Jag kraftigt irriterad och Frida liiiite mer cool fick åtminstone veta att arbetet absolut INTE stannar upp nu utan fortskrider i olika former ute i byarna så länge det bara är möjligt och det ska vara minsta möjliga uppehåll över vintern. Vi fick även veta att:
– Vid egengrävning på tomt åligger det fastighetsägaren att själv återfylla gropen med skarven vid slutfört arbete
– Egengrävning ska MINST göras till avlämningspunkt, gräva längre är upp till var och en av bestämma själva
– Blåsarna/svetsarna jobbar varannan vecka jämna veckor
– Innan det tänds upp i etapp 1 och 2 så kommer först ett sms och sen även ett fysiskt utskick att ske
– Vad gäller övriga delen av nätet kommer det ut ett vykort med mer info i närtid

Så, nu har jag släppt detta och insett att jag inte kan påverka mer i dagsläget utan får lita på att arbetet går sin gilla gång. Frida och jag kommer även fortsättningsvis
att svara på frågor efter bästa förmåga och går vi mot förmodan bet så tar vi det vidare till ÖE.

Nu gör jag helg så sköt er snyggt nu //

Anders i Ödsbyn