Utifrån inlägg och kommentarer på Trynet (läs Facebook) samt frågeställningar “in person” så känner jag att ett förtydligande är på sin plats i dagsläget.

-Ni, som jag, som beställt ingrävning samt håltagning får ALLT serverat i form av montering av boxar mm, det enda som eventuellt faller tillbaka på oss är ansvaret att se till att det finns ström till tjänstefördelaren inne i huset samt att vi måste beställa tjänster när anslutningen är tänd smiley

-Ni andra som tagit på eget ansvar att gräva och montera dosor har med detta även övertagit ALLT ansvar för att sakerna kopplas ihop och ska även kontrollera att det funkar. Det står i broschyren ni fått av ÖE hur det ska göras, utom just vilka lampor som ska lysa på tjänstefördelaren. Tack vare Berth Söderlind kan jag här nu dela med mig av även detta.
Två dioder ska lysa grönt och en diod gulaktig efter en stund när ni stoppat i kontakten till tjänstefördelaren om anslutningen är tänd.

Dock kvarstår det faktum att när anslutningen är tänd kommer ni få ett meddelande, har det inte dykt upp är det troligt att er anslutning fortfarande är mörk.

Ha de //

Anders i Ödsbyn